Mitä välineitä IT-firmassa käytetään – Osa 1: kännykät

Triuvarella työntekijöillä on vapaus valita omat työvälineensä. Yritys kustantaa puhelimen ja lisävarusteet verottomana 600 euroon asti. Kalliimmasta puhelimesta työntekijä maksaa itse ylimenevän osuuden. Noin puolella triuvarelaisista kilisee taskussa Huawein puhelin. Seuraavaksi eniten on Samsungeja. Applen laitteita on pari ja OnePlus-, Nokia- ja LG-merkkisiä yhdet.

Triuvaren puhelimia hallitaan Huoleton Mobiililaitehallinnalla ja asennuksen yhteydessä puhelimeen asennetaan mm. lounasetusovellus, työaikakirjaussovellus, Skype ja poissaolotiedotteiden hallinta. Puhelimen käyttöikä Triuvarella on kaksi vuotta, koska tärkeinä työvälineinä puhelimet halutaan pitää koko ajan takuun piirissä. Kahden vuoden jälkeen puhelin hävitetään ohjelmallisesti ja siitä tulee varalaite rikkoutumisten varalle.

Kysyimme triuvarelaisilta, millä perusteilla kukin on työpuhelimensa valinnut ja mitä niistä on pidetty:

PuhelinKäyttäjäMiksi valittuMitä kokemuksia
Apple iPhone 7ArkkitehtiEi ollut mitään muuta järkevän kokoista 5" tai alle kokoista puhelinta oikeassa hintaluokassa. Ja huhujen mukaan tämän pitäisi kestää vettä. Ihan ok mutta ei tässä mitään isoa suositeltavaa löydy. Vanha Nexus 5X pesee tämän mennen tullen. Hyvän kokoinen, mutta todella liukas pitää kiinni. Näyttö aivan järkyttävän pehmeä. Jää todella helposti naarmuja. Useampi iso naarmu näytössä 4 kk jälkeen verrattuna vanhaan Nexukseen, joka kesti avaimetkin samassa taskussa.
Apple iPhone 6s+TeknologiajohtajaiLuuri-maailmaan hyppääminen on vanhoja peruja iPhone 4:sta lähtien, jolloin yrityksen omistajina toisen meistä piti hankkia Nokian luuri ja toisen iPhone, jotta osaamme tukea molempia suosittuja merkkejä. Mä sitten riskeerasin mielenterveyteni hyppäämällä mukaan kulttiin. Pysyminen Apple-uskovaisena on taasen ollut enemmän ostettujen softien ja lisävarusteiden (telakka, autolaturi yms.) syytä.
Seuraavaksi luurikseni harkitsen hyvin vahvasti kyllä jotakin Androidia käytännön testin vuoksi.
Helppokäyttöinen, perustoimiva luuri. Tosi paljon edelleen on asioita blokattu, mikä voi tulla Androidista vaihtajalle yllätyksenä. Kuten esim. oman soittoäänen laitto luuriin ei olekaan ihan simppeliä tai kahdesta erillisestä sähköpostista liitteiden ottaminen ja niiden kaikkien lähettäminen kolmannessa sähköpostissa eteenpäin ei toimi kuten loogisesti odottaisi.
Huawei P10MyyntiParas hinta/laatu-suhde, hyvä koko, kätevä navi-näppäin, joten nopea puhelintyöskentely onnistuu, joka myynnissä suuri etu Akun kestosta hieman nopeasti kuluvan kuva, kaiken kaikkiaan todella kätevä ja hyvä (+hieno).
Huawei P10MarkkinointiMarkkinoinnin käyttöön erityisesti kuvausominaisuuksia ajatellen. Sai kameravertailuissa erittäin korkeita pisteitä. Lisäksi Dual-SIM-ominaisuus houkutti. Kuvista tulee aika tummia ja erottelukyky tummien sävyjen kohdalla on välillä aika heikko. Videon laatu valitettavan rakeinen. En välttämättä suosittelisi tähän käyttöön ensisijaisena vaihtoehtona. Valitsen jatkossa Samsungin tai iPhonen. Puhelimena sen sijaan vallan toimiva kapistus. 😊 
Huawei P9 PlusAsiantuntijaAikoinaan paras hintalaatu-suhde ja myös arvosteluissa sai hyvät pisteet Todella hyvä akun kesto ja perusvarma nopea puhelin. Hyvä näyttö ja äänenlaatu. Nykyään välillä GPS sekoilee ja tulee "haamupainalluksia". Eli yhtäkkiä vaikka tekstaria kirjoittaessa saattaa tulla "painallus" näytön vasempaan reunaan jne. Myös päivitykset tulevat todella myöhässä.
Huawei Honor 7AsiantuntijaDual Sim
Sormenjäljenlukija
Hyvä käyttöliittymä
Miellyttävä silmälle ja myös käyttää
Hyvä akunkesto
Helposti kustomoitava
Tietoturvallinen, eri "profiilit" otettavissa eri tunnusluvun takaa käyttöön itselle ja vieraskäyttäjälle
Tehokas
Hyvä kamera
Tykkään paljon, paras luuri, joka mulla on ollut
LG G3AsiantuntijaValitsin, koska oli silloin sopivan edukas, jotta jos puhelin sattuu hajoamaan, ei ala harmittaa. Ei oikeastaan muita valintasyitä.  Toimi hyvin ensimmäisen vuoden, hidastui kun toinen vuosi alkoi, ja nyt vetelee viimeisiään nopeuden suhteen. Muutoin ei moitittavaa. Näytön koko ollut sopiva, pystyy vielä käyttämään yhdellä kädellä suht. vaivattomasti. 
Nokia 8ArkkitehtiEnsimmäinen kriteeri oli ns. "puhdas" android eli ei tehtaalla asennettuja valmistajan sovelluksia joita ei pysty poistamaan oli saanut myös hyviä arvosteluja ihan käyttäjien toimesta ja plussana vielä suomalaisuus vaikka laite tehdäänkin Kiinassa. Toiminut ensimmäiset pari viikkoa oikein mallikkaasti, yksi ongelma on käyttö yhdellä kädellä jos makuullaan, tämä ei oikein onnistu koska pakosti kämmensyrjä osuu näytön laitaan ja skrollaus ei silloin toimi myöskään sormenjälkeä on tässä asennossa mahdoton yhdellä kädellä saada laitettua (tiedän tiedän, makaa vähemmän tai käytä kahta kättä).
OnePlus 3TMyyntiTestivoittaja hinta-laatusuhteeltaan
Iso näyttö 5,5"
128 Gb muistia!
2 sim-korttia
Laadukkaat kamerat 16Mpix kamerat molemmilla puolilla/ 4K videokuvaus
Nopea dash-lataus... akku täyteen 1h 15min
Ei ole koskaan jumittanut, aina nopea
Jaksaa pyörittää kaikkea mitä ihminen tarvitsee
Kestää vettä:
Selvisi Virallisesta WC-pönttötestistä 100% ehjänä (tippui uppeluksiin wc-pönttöön eli kastui kokonaan, imin kuivaksi pölynimurilla kaikki reiät - toiminut moitteetta kuin suoraan tehtaan liukuhihnalta konsanaan)
Samsung Galaxy S7HallintoValittu, koska tottunut käyttämään Samsungia.Toiminut hyvin, selkeä käyttöliittymä, kivan näköinen ja kaikki toimii moitteettomasti. Takakuori on lasia, halkeaa siis yhtä herkästi kuin näyttö. Kamera erittäin hyvä, ottaa hyvälaatuisia kuvia. Sormenjälkilukija löytyy.

Näiden lisäksi käytössä on muita Huawein Mate- ja Honor-malleja sekä Samsungin Galaxy A-sarjaa.

Lue myös valintaperusteemme tietokoneille!


IT-palveluiden hankinta ja ostaminen ovat organisaatioille hankkeita, joilla voidaan saavuttaa kaivatun huolettomuuden lisäksi suoria kustannussäästöjä.Teimme tarjouspyyntöpohjan helpottamaan IT-palveluntarjoajien vertailua. IT-palveluiden kilpailutuksissa valintaa ohjaa usein palvelukokonaisuuden hinta, mutta palvelukokonaisuuksissa on myös laajoja sisällöllisiä eroja, joiden vertailu voi olla haastavampaa.