Hävitys

Työasemalla tai kannettavalla tietokoneella voi olla suuri määrä tietoa, jotka pitää hävittää tietoturvallisesti. Älypuhelimelle ja tablet-tietokoneelle tallennetaan usein sähköpostin lisäksi erilaisia tiedostoja pilvipalveluista sekä käyttäjätunnuksia ja salasanoja erilaisiin internet-palveluihin. Huoleton™ -hävitys varmistaa, että yrityksen laitteet voi ottaa turvallisesti uusiokäyttöön muussa ympäristössä tai voimme toimittaa laitteet puolestasi kierrätykseen.

Käytöstä poistettavan tietokoneen, palvelimen, matkapuhelimen tai tablet-tietokoneen tyhjentäminen perinteisin keinoin ei hävitä tietoja sataprosenttisesti. Ei edes silloin kun kiintolevy alustetaan. Kun laite siirtyy eteenpäin uusiokäyttöön tai kierrätykseen, arkaluonteisten tietojen kuten sähköpostiviestien, tiedostojen ja jopa käyttäjätunnuksien sekä salasanojen turvallisuus on uhattuna.

Triuvaren Hävitys poistaa kaikki tiedot pysyvästi erityyppisiltä laitteilta, jolloin mm. yrityskäytöstä poistuvat laitteet voi ottaa turvallisesti uusiokäyttöön esimerkiksi kotona. Vialliset ja rikkoutuneet laitteet toimitamme tarvittaessa kierrätykseen tietojen hävityksen jälkeen.

Tietojen hävitys on hyvä huomioida myös leasing- ja vuokrasopimuksella hankittuihin päätelaitteisiin ennen laitteen takaisinluovuttamista.

Haluatko varmistaa tietoturvan myös laitteita hävittäessä? Varaa 30 minuutin keskusteluaika asiantuntijamme kanssa.

Voit varata asiantuntijakeskustelun alla olevalla lomakkeella. Mikäli sinulla on kysymys asiakastukeemme, katso yhteystiedot täältä!Hävityspalveluun kuuluu

Tietojen tuhoaminen

Tallennusmedian tietojen perusteellinen ylikirjoitus ohjelmallisesti aina kun mahdollista ja tarpeen vaatiessa fyysinen tuhoaminen.

Todiste hävityksestä

Sertifikaatti todisteeksi ohjelmallisesta tyhjennyksestä toimitetaan erillisestä pyynnöstä.

Halutessasi laite kiertoon

Laitteen tyhjennyksen jälkeen se on valmis uudelleenasennettavaksi tai toimitettavaksi kierrätykseen.

Hinnoittelu

Hävitys sisältyy Huoleton Premium -palveluun. Muille laitteille ostettuna hinnat ovat seuraavat:

Tietokoneet  
25 € / kappale  
Palvelimet  
75 € / kappale  
Tabletit / padit  
15 € / kappale  
Älypuhelimet  
9 € / kappale  

Oheislaitteiden (näytöt, tulostimet, verkkolaitteet…) hävityksen hinta riippuu hävitettävän laitteen koosta.

Laitteiden nouto asiakkaan toimitiloista ei sisälly palvelun hintaan. Asiakas joko toimittaa hävitettävän laitteen itse Triuvaren toimistolle tai Triuvaren ICT-asiantuntija noutaa laitteen muun lähitukikäynnin yhteydessä.

Älypuhelimia päivitetään useammin kuin tietokoneita

Tietoa tallennetaan työasemien lisäksi paljon älypuhelimiin sähköpostiviestien, yhteystietojen ja jopa erilaisten salasanojen muodossa. Suomalaiset ovat tottuneet vaihtamaan työkäytössä puhelinta useammin kuin työasemaa tai kannettavaa tietokonetta. Tästä syystä älypuhelimen tietojen hävittämiseen tulisi kiinnittää enemmän huomiota jokaisessa organisaatiossa.

Ohjelmallinen ylikirjoittaminen NIST 800-88 -standardiin perustuen

Triuvaren tarjoaman tietojen hävityksen taso täyttää tiukan NIST 800-88 -standardin turvallisuusmääritelmät. Standardin mukaista hävitystä vaaditaan mm. useissa korkean tason virastoissa ja suurissa yrityksissä. Esimerkiksi potilastietoja sisältävän tietokoneen käytöstä poistaminen vaatii koneen tietojen täydellisen hävityksen.

Toimitamme ohjelmallisesti tehdystä tietojen hävityksestä todisteeksi sertifikaatin erillisestä pyynnöstä.

IT-kilpailuttamisen opas

Pilvipalvelintilan ostajan-opas

PK-yrityksen tietoturvaopas

Varaa 30 minuutin keskusteluaika asiantuntijamme kanssa!

Mietitään yhdessä yrityksesi tilanteeseen sopivat ratkaisut, joilla lisätään työtehoa ja poistetaan tietotekniikkamurheet. Pääset samalla kysymään kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset. Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä ajan sopimiseksi. Mikäli sinulla on kysymys asiakastukeemme, katso yhteystiedot täältä!