Microsoft 365 File Backup

Tiesithän, että Microsoft 365 -tuotteiden tarjoamaa noin 90 päivän tiedostojen palauttamista ei voida verrata varmuuskopiointiin, vaikka useimmille yrityksille tämä mahdollisuus riittääkin? Useimmat yritykset kuitenkin luottavat ainoastaan tähän, jolloin varmuuskopiointi jopa liiketoimintakriittisimmistä dokumenteista uupuu kokonaan. Varmuuskopioinnin sijaan tiedostojen palauttamista voisi verrata työpöydän roskakoriin, joka vastaa käytännössä vahingossa tehtyjen toimintojen kumoamiseen.


Miksi varmuuskopiointi?

Varmista liiketoimintakriittisten tiedostojen eheys

Liiketoiminnan trendeinä ovat jo pitkään olleet mobiilikäytön yleistyminen, etätyöskentelyn lisääntyminen ja tiedostojen versionhallinnan tehostaminen pilvipalveluiden avulla. Juuri siksi Microsoft 365 -palvelut ovatkin niin suosittuja.

Käytön yleistyessä yhä useammin myös ne liiketoimintakriittiset dokumentit siirretään Microsoftin palvelimille. Kansioarkistoja perustetaan tavallisimmin OneDrivelle tai Sharepointiin, joista on suorat linkit myös keskustelualusta Teamsiin. Microsoft varmistaa luonnollisesti tuotteiden palvelinten vikasietoisuuden ja se tarjoaa myös tiedostojen palauttamisen mahdollisuutta. Kumpaakaan näistä ei kuitenkaan voida verrata varmuuskopiointiin.

Microsoft ei tarjoa automaattista varmuuskopiointia

Liian usein yrityksissä luotetaan Microsoftin tarjoamaan tiedostojen palauttamiseen. Se käytännössä tarkoittaa sitä, että tiedostojen versioita on haettavissa versiohistoriasta tai dokumentteja roskakorista 90 päivän ajan.

Niissä tilanteissa, joissa 90 päivää ylittyy, tai esimerkiksi myyntiexcelissä haluttaisiin palata vuoden takaiseen dataan ja tilanteeseen, Microsoft ei pysty auttamaan edes halutessaan. Varmuuskopiointi on kuitenkin mahdollista toteuttaa Microsoft 365 File Backup -lisäosalla.

Miksi Microsoft 365 File Backup?

Tiedostojen palauttaminen

Manuaalinen työ jättää aina mahdollisuuden inhimilliselle virheille. Varmuuskopiointi tuo mielenrauhan, sillä tiedostot ovat palautettavissa esimerkiksi tahattoman poistamisen tai muokkaamisen jälkeen.

Mahdollisuus tarkastella laajemmin historiadataa

Tiedostojen palauttamiseen ei aina liity esimerkiksi tiedoston tuhoaminen. Toisinaan ilmenee uusia tarpeita esimerkiksi analytiikan käsittelyn suhteen, jolloin esimerkiksi vuodentakaiseen tiedostoon ja tilanteeseen haluttaisiin palata.

Turvaa liiketoimintakriittisiin ohjelmistoihin

Varmuuskopiointi ei kosketa ainoastaan dokumentteja tai taulukoita. Yritykset hyödyntävät Sharepointin tiedostoarkistoja intranetin tavoin, jolloin on järkevää suojata myös Sharepoint -ympäristö ja mahdollistaa sen palauttaminen.

 

Tutustu myös näihin


Kysy aiheesta lisää

Kiti Rantanen

Sales Manager
kiti.rantanen@triuvare.fi
044 2383 593


IT-kilpailuttamisen opas

Pilvipalvelintilan ostajan-opas

PK-yrityksen tietoturvaopas

Varaa 30 minuutin keskusteluaika asiantuntijamme kanssa!

Mietitään yhdessä yrityksesi tilanteeseen sopivat ratkaisut, joilla lisätään työtehoa ja poistetaan tietotekniikkamurheet. Pääset samalla kysymään kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset. Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä ajan sopimiseksi. Mikäli sinulla on kysymys asiakastukeemme, katso yhteystiedot täältä!