Palvelinylläpito

Huoleton™ Palvelinylläpidon avulla pidämme huolta, että yrityksesi palvelimien käyttöjärjestelmät ovat päivitettynä. Samalla valvomme palvelinten resurssien käyttöä sekä ennaltaehkäisemme käyttökatkoksia ja niistä aiheutuvia ongelmia.

Palvelu on tarjolla Windows- ja Linux-palvelimille sekä virtualisointialustoille.


Tutustu hinnoitteluun

Palvelimet ovat organisaation ICT-infran ydin, josta löytyy usein esimerkiksi käyttäjähallintaan liittyviä osia sekä jaettuja verkkolevyjä ja muita yhteiskäyttöisiä resursseja. Monessa organisaatiossa tilanne on se, että jos palvelimet eivät toimi, käytännössä koko toiminta seisoo.

Tiesitkö, että Microsoftin Azure-pilvipalvelu tuo joustavuutta yrityksen IT-ympäristöön kustannustehokkaasti?

Lue lisää pilvipalvelintilan hankinnasta lataamalla maksuton ostajan oppaamme. Erityisesti PK-yrityksille Microsoftin Azure-pilvipalvelu on kiinnostava vaihtoehto jo puhtaasti edullisuutensa vuoksi. Oppaassa kerromme Azuren palvelukokonaisuuden lisäksi yleisesti pilvipalvelimista ja niiden tarjoamista hyödyistä liiketoiminnalle.

Pilvipalvelintilan hankintaopas

Sopisiko Huoleton Palvelinylläpito teidän yrityksellenne? Täytä lomake ja varaa keskusteluaika asiantuntijamme kanssa.


Palvelinylläpito koostuu seuraavista moduuleista

Tuki

Reagoimme hälytyksiin esimerkiksi levytilan täyttyessä tai palvelimen ollessa alhaalla. Selvitämme palvelimesta johtuvan sovelluksen toimimattomuuden. Lisäämme tarvittaessa virtuaalikoneelle lisää resurssia. Ei sisällä palvelimen kautta tehtävää käyttäjähallintaa tai konfigurointitöitä kuten verkkojakoja, sovellusten asennusta, virtuaalikoneen tekoa tai palvelinroolien asennusta. Saatavilla Windows-, Linux ja alustapalvelimille.

Ylläpito

Ajamme tarvittavat päivitykset ennalta sovittuna ajankohtana, jolloin minimoimme odottamattomat käyttökatkokset ja niistä aiheutuvat ongelmatilanteet. Lähtökohtana on, ettei katkoja ole työaikana. Tarkastamme säännöllisesti palvelinten tilan: levytilan, prosessorin, muistin, tapahtumalokien poikkeamat ja päivitysten asentumisen. Jatkuva raportointi on asiakkaan nähtävillä.

Valvonta

Seuraamme reaaliaikaisesti palvelinten toimintaa ja resurssien käyttöä. Hälytykset tulevat suoraan Triuvaren IT-tukeen, missä ongelmaa aletaan selvittämään sovitun vasteajan ja palvelumallin puitteissa. Saatavilla Windows-, Linux ja alustapalvelimille.

Sovellusvalvonta

Valvomme palvelinsovelluksen toimintaa; voi sisältää sovelluksesta riippuen esimerkiksi sovelluksen palvelun päällä olon valvontaa tai tietokannan toiminnan valvontaa. Hälytykset tulevat suoraan Triuvaren IT-tukeen, missä ongelmaa aletaan selvittämään sovitun vasteajan puitteissa. Saatavilla Windows- ja Linux-palvelimille.

Manuaalitoimet

Lisäpalvelu palvelimen ylläpitoon. Mahdollistaa esimerkiksi Linux-palvelinten päivitykset tai normaalista poikkeavan päivitysaikataulun Windows-palvelimille sekä tiettyjen sovellusten käynnistämisen käsin palvelimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Testipalautus

Teemme testipalautuksen asiakkaan varmuuskopioista. Lähtökohtaisesti palautus tehdään yhdelle palvelimelle. Sisältää yhden testipalautuksen per kuukausi sekä mahdollisuuksien mukaan palautettavan tiedoston eheyden varmistamisen. Saatavilla tuotteille Huoleton Varmuuskopiointi (Windows-palvelin) ja Veeam.

Alustapalvelin

Päivitämme alustapalvelimen ennalta sovittuna ajankohtana kerran kuukaudessa virka-ajan ulkopuolella sekä tiedotamme huoltokatkoista. Päivitykset asennetaan aina kun niitä on saatavilla. Ei sisällä alustapalvelimen tilan valvontaa.  Saatavilla Hyper-V:lle ja ESXi:lle.

NAS-ylläpito

Seuraamme reaaliaikaisesti laitteen toimintaa ja resurssien käyttöä. Hälytykset tulevat suoraan Triuvaren IT-tukeen, missä ongelmaa aletaan selvittämään sovitun vasteajan ja palvelumallin puitteissa. Sisältää NAS:n ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän automaattiset päivitykset. Saatavilla yleisimmille käytössä oleville NAS:eille.

NAS-tuki

Reagoimme hälytyksiin esimerkiksi levyrikon sattuessa, levytilan täyttyessä tai NAS:n palveluiden toiminnan häiriintyessä. Ei sisällä konfigurointitöitä kuten levyjaon määritystä. Saatavilla yleisimmille käytössä oleville NAS:eille.

 

Hinnoittelu

Palvelu koostuu moduuleista, joista asiakas voi ostaa tarvitsemansa.

Huoleton Premium -palveluun kuuluvat kaikki moduulit. Sovellusvalvonta sisältyy yhdelle sovellukselle ja testipalautus yhdelle palvelimelle.

Tuki  
45 €/kk (alv. 0%)  
Ylläpito (päivitys, läpikäynti)  
50 €/kk (alv. 0%)  
Valvonta (resurssit, backup, tietoturva)  
25 €/kk (alv. 0%)  
Sovellusvalvonta  
10 €/kk (alv. 0%)  
Manuaalitoimet  
10 €/kk (alv. 0%)  
Testipalautus  
25 €/kk (alv. 0%)  
Alustapalvelin  
50 €/kk (alv. 0%)  
NAS-ylläpito (valvonta ja päivitykset)  
35 €/kk (alv. 0%)  
NAS-tuki  
25 €/kk (alv. 0%)  

Milloin kannattaa hankkia palvelinylläpito?

  • Halutaan pitää palvelimet päivitettynä ja valvottuna
  • Halutaan ennaltaehkäistä käyttökatkoja
  • Halutaan päivitysten asentuvan hallitusti sovittuna ajankohtana

Lue, mitä asiakkaamme kertovat palvelusta

Palvelinylläpito on ennen kaikkea ennalta ehkäisevää työtä: päivitysten asennukset, tarkistukset, varmuuskopioinnit, virustorjunta ja valvonta.

Palvelinympäristön optimaalinen toiminta ehkäisee käyttökatkoksia sekä alentaa pitkän aikavälin ylläpito- ja korjauskustannuksia. Palvelinylläpitoa vaativat sekä yrityksesi omissa tiloissa olevat palvelimet että myös muualle ulkoistetut virtuaalipalvelimet. Toisen palveluntarjoajan konesalissa sijaitseva palvelin ei siis ole ongelma.

Anna Triuvaren huolehtia teidän palvelintenne seurannasta ja päivityksestä. Teemme puolestasi kaikki päivitykset ja pyrimme ehkäisemään odottamattomia käyttökatkoja.


Kysy aiheesta lisää

Mikko Koivunen

ICT Architect & Integration Specialist
mikko.koivunen@triuvare.fi
040 045 5843


IT-kilpailuttamisen opas

Pilvipalvelintilan ostajan-opas

PK-yrityksen tietoturvaopas

Varaa 30 minuutin keskusteluaika asiantuntijamme kanssa!

Mietitään yhdessä yrityksesi tilanteeseen sopivat ratkaisut, joilla lisätään työtehoa ja poistetaan tietotekniikkamurheet. Pääset samalla kysymään kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset. Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä ajan sopimiseksi. Mikäli sinulla on kysymys asiakastukeemme, katso yhteystiedot täältä!