WLAN-suunnittelu

WLAN-suunnittelun avulla tukiasemien paikat, määrä ja sijoittelu perustuvat mitattuun tietoon, jolloin verkko toimii optimaalisesti.


Tutustu hinnoitteluun

Perinteisesti WLAN-verkko rakennetaan niin, että tukiasemien paikat ja määrä arvataan, ja tukiasemien määrää lisätään, mikäli kuuluvuus ei ole riittävä. Triuvaren WLAN-mittauksen avulla ensin mitataan, miten rakenteet, kuten seinät, läpäisevät WLAN-signaalia, ja tehdään suunnittelu sen mukaan. Näin vältytään tukiasemien ali- ja ylimitoittamiselta.

Tutustu myös Huoleton™ -verkkoomme

Miksi WLAN –verkko kannattaa suunnitella etukäteen? Ilman kunnollista suunnittelua WLAN tukiasemien määrä ja paikat ovat täysin arpapeliä. Ekahau –ohjelmalla pystytään WLAN tukiasemien määrä ja paikat suunnittelemaan etukäteen ja tällä tavalla vältetään turhien tukiasemien ostaminen.

Riippuen tiloista niin suunnitelmassa käytetään apuna joko perinteistä ”ap on a stick” menetelmään, jossa nostetaan tukiasema kattoon ja mitataan kuuluvuus. Tai koko suunnitelma toteutetaan ohjelmallisesti Ekahaun -ohjelmalla. Ohjelmallista suunnittelua varten tarvitsee kuitekin käydä paikan päällä tekemässä koemittauksia seinien ja hyllyjen vaikutuksesta WLAN signaaliin. Etuna ohjelmalla tehdyssä suunnitelmassa on se, että se ottaa huomioon myös kanavien optimoinnin eikä pelkästään kuuluvuutta, kuten perinteinen ”ap-on-a-stick” malli.

Tiedätkö, mitä yritysten tulisi huomioida IT-infrassa? Lataa maksuton oppaamme!

Prosessi etenee seuraavasti

Alkuvalmistelut

Asiakas toimittaa Triuvarelle tilan pohjapiirroksen. Asiakkaan kanssa käydään läpi verkon käyttötarkoitus.

Mittaus

Asiantuntija käy paikan päällä mittaamassa mm. seinien paksuudet ja WLAN-signaalin läpäisykyvyn.

Suunnitelma

Kartoitetaan mahdollinen verkkokaapelin tarve ja tehdään esitys käytettävistä tukiasemista, niiden määrästä ja sijoittelusta, sekä kanavasuunnittelu.


Suunnitteluvaiheen jälkeen voimme halutessanne toteuttaa myös asennuksen. Hinta riippuu tukiasemien ja muiden elementtien määrästä sekä vaadittavista asennuksista. Asennusvaiheeseen kuuluu WLAN-mittaus, jolla varmistetaan lopputuloksen laatu.

Halutessanne voimme toteuttaa myös raportissa esitetyt korjaukset, joista teemme pyydettäessä tarjouksen WLAN-mittauksen jälkeen. Korjauksen jälkeen Triuvare tekee uudestaan mittauksen ja analysoinnin veloituksetta, jotta nähdään, että ongelmat ovat ratkenneet.

Esimerkkihinnoittelu

Hinnoitellaan pohjakuvan perusteella. Työmäärä riippuu seinien lukumäärästä ja tilan koosta. Lisäksi laskutetaan matkakulut (sis. kilometrikorvaus Tampereen toimistolta, matka-aika 115 €/h, mahdollinen päiväraha, mahdolliset majoituskulut). Mikäli rakennuksessa on kerroksia enemmän kuin yksi, jokaisesta lisäkerroksesta veloitamme 250 €.

Toimisto 400 m², paljon seiniä  
900 €  
Halli tai avokonttori jossa korkea katto 400 m²  
550 €  
Avoin tuotantotila 3 000 m²  
700 €  
Varastohalli täynnä hyllyjä 5 000 m²  
1500 €  

Muista myös Huoleton™ -WLAN

Kannettavien tietokoneiden, tablet-laitteiden sekä älypuhelimien jatkuva yleistyminen edellyttää laadukkaat langattomat yhteydet. Korkeatasoiset langattomat yhteydet ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä roolissa, kun teollinen internet tai ”Internet of Things” (IoT) yleistyy ja langattomaan verkkoon kytketään lisäksi muun muassa kodinkoneita ja teollisuusrobotteja. Huoleton™ -WLAN toteutetaan yrityskäyttöön suunnitelluilla Cisco Meraki -tukiasemilla.


Lue lisää

Kun haluat varmistaa, että toimipisteessäsi on huoleton ja toimiva WLAN, ota yhteyttä meihin!


Kysy aiheesta lisää

Kiti Rantanen

Sales Manager
kiti.rantanen@triuvare.fi
044 2383 593


IT-kilpailuttamisen opas

Pilvipalvelintilan ostajan-opas

PK-yrityksen tietoturvaopas

Varaa 30 minuutin keskusteluaika asiantuntijamme kanssa!

Mietitään yhdessä yrityksesi tilanteeseen sopivat ratkaisut, joilla lisätään työtehoa ja poistetaan tietotekniikkamurheet. Pääset samalla kysymään kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset. Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä ajan sopimiseksi. Mikäli sinulla on kysymys asiakastukeemme, katso yhteystiedot täältä!