Microsoftin monipuolinen ja helposti kustomoitava Business Intelligence -alusta Power BI kokoaa suuren määrän tietoa helposti ymmärrettävään ja näyttävään muotoon. Sen avulla mm. liiketoimintaan liittyvät raportit voidaan automatisoida ja tieto saadaan reaaliaikaisesti välitettyä vaikkapa älypuhelimeen. Mikä hienointa: palvelu on mahdollista ottaa käyttöön ilmaiseksi ilman avausmaksuja.

Power BI

Tutustuimme Triuvarella Power BI -työkaluun ja sen käyttökohteisiin ja mahdollisuuksiin. Yritystoiminnan kannalta innostavaksi työkalun tekee se, että moni seurantaan ja raportointiin liittyvä manuaalinen työ voidaan sen avulla automatisoida. Tällöin vältytään staattisen tietomäärän kuten Excel-taulukkojen pyörittelyltä ja tiedon jalostamiselta, jos esimerkiksi halutaan saada reaaliaikaista tietoa yrityksen tuotannosta, myynnistä, taloudellisesta tilanteesta tai tilauskannasta.

Mitä jos tiedot ovatkin Excel-taulukoissa? Ei hätää, tietojen poimiminen onnistuu Power BI -ympäristöön sieltä ja monista muistakin dynaamisista lähteistä ja ohjelmista. Suora tuki on saatavilla suosittuihin palveluihin, kuten Microsoft Dynamics CRM, Salesforce, Google Analytics, MailChimp, Marketo yms.

mobiili
Power BI -sovelluksella näet valitsemasi raportit älypuhelimen näytöltä kätevästi reaaliajassa.

Power BI yhdistää eri ohjelmista ja lähteistä saatavaa tietoa ja sen avulla onnistuvat erilaiset käyttäjäkohtaiset visualisoinnit ja kustomoinnit: myyntiä voi kiinnostaa esimerkiksi CRM:ssä olevien yhteydenottojen ja tarjousten tilanne, kun taas johto voi suunnitella tuotantoa paremmin nähdessään tilausten, laskutuksen ja työmäärän tilanteen reaaliajassa.

Datan visualisoinnilla kokonaiskuva hallintaan

Kun suurta tietomäärää jalostetaan ja visualisoidaan helposti ymmärrettävään muotoon, ruudulta nähdään välittömästi missä vauhdissa eri toiminnot ovat. Aiemmin tämän tyyppiset Business Intelligence -ratkaisut ovat olleet hyvin raskaita, yrityskohtaisia ja pitkälle räätälöityjä malleja. Näiden kehittäminen vaatii lisäksi työtä ja tulkintaa, eikä pk-yrityksille yksinkertaisesti ole tämän tyyppisiä ratkaisuja aiemmin ollut saatavillakaan.

Microsoftin Power BI tuo uuden lähestymistavan datan hyödyntämiseen: palvelua pääsee kokeilemaan jopa ilmaiseksi, eikä kuukausimaksullinenkaan versio rasita kukkaroa kuin 8,40 €/kuukausi. Jos tähän kuukausihintaan saadaan yksikin raportti pois manuaalisen työn puolelta, säästetyn ajan hinta on nopeasti maksanut itsensä takaisin.

Kuulostaako siltä, että Power BI voisi helpottaa, nopeuttaa ja selkeyttää joitakin toimintojanne? Ota yhteyttä, niin selvitetään yhdessä miten työkalun avulla voidaan helpottaa yrityksenne arkea.

Haluaisitko lisätietoa jostain muusta aiheesta? Haluamme, että artikkeleista on hyötyä lukijoille, joten otamme kaikki vinkit vastaan!

Tykkää ja jaa:

Johanna Rytkönen

Markkinointi- ja viestintäasiantuntija