Triuvare - koekaniinina mobiililaitehallinnalle

Kuten monessa muussakin ICT-alan uudessa kehitystrendissä, Triuvare on toiminut itse koekaniinina myös mobiililaitehallinnalle. Kokemusta järjestelmästä on nyt puolisentoista vuotta.

– Mobiililaitehallinta on meillä käytössä samoilla argumenteilla kuin asiakkaillakin. Suurimmat hyödyt ovat hallittavuus ja tietoturva. Mobiililaitehallinta toimii hiukan kuin vakuutus. Isoimmat riskit liittyvät laitteiden sisältämän tiedon katoamiseen, päätymiseen vääriin käsiin tai  vahingoittumiseen, kertoo Triuvarella mobiililaitteista vastava ICT-asiantuntija Rauli Saarikangas.

Triuvare on yrityksenä sen verran pieni ja käyttäjäkunta IT-taidoiltaan poikkeuksellisen osaavaa, että mitään suuria kriisejä ei oman henkilökunnan osalta ole vielä päästy ratkomaan.

– Arjessa muutos mobiililaitehallintaan ei ole juuri näkynyt – ja se on hyvä! Suurimmat muutokset ovat olleet toimintatavoissa, esimerkiksi laitteen salaamisena ja pidemmän salasanan vaatimisessa. Mobiililaitehallinnan avulla on myös jaeltu esimerkiksi Suomi 112 -sovellus kaikille käyttäjille.

Asiakaskäytössä mobiililaitehallinnalla on ratkottu isompiakin kriisejä, kuten kadonneiden puhelimien tyhjentämistä.

 

Todistettua tietoturvaa

Triuvarella pystytään osoittamaan portaalista, että käytössä olevat laitteet ovat salattuja. Tällainen voi tulla kyseeseen, mikäli esimerkiksi asiakkaan tietoturvapolitiikka sitä vaatii.

Järjestelmällä seurataan myös sitä, että tiettyjä versioita vanhempia käyttöjärjestelmiä ei työntekijöillä ole – ja jos on, järjestelmän voi laittaa herjailemaan käyttäjän puhelimeen, kunnes päivitys on tehty.

– Triuvarella puhelinten vaihtotahti on tiukkaa. Henkilökunta saa uudet työpuhelimet kahden vuoden välein, kun laitteiden takuuaika päättyy. Vanhentuneita käyttöjärjestelmäversioita ei siksi juuri löydy.

 

Mobiililaitehallinta sopii kaikille, jotka käsittelevät asiakasdataa sekä teollisuuskäyttöön

Erityisen tarpeellinen mobiililaitehallinta on isoissa organisaatioissa, joilla on erikoiskäyttöön kuten varastoon räätälöityjä laitteita. Eri käyttötarkoituksiin voidaan luoda valmiiksi erilaisia profiileja, joissa on huomioitu tarvittavat ohjelmat ja rajoitukset.

– Tämän kokemuksen pohjalta suosittelisin mobiililaitehallintaa kaikille organisaatioille, joiden työntekijät lukevat yrityksen sähköposteja kännykällä tai käsittelevät muuten asiakkaiden tietoja – näillä organisaatioilla korostuu tietoturva. Toinen ryhmä ovat teollisuusympäristössä käytössä olevat laitteet, kuten esimerkiksi keräyspäätteet tai lukulaitteet. Tällä puolella on arvona erityisesti kustomoitavuus. Mikäli näitä ei hallittaisi keskitetysti, pitäisi ohjelmistot kullekin laitteelle jaella sähköpostilla ja jokainen joutuisi asentamaan ne itse. Myös useampi toimipiste puoltaa mobiililaitehallinnan käyttöönottoa, koska tällöin laitteita ei tarvitse lähetellä paikasta toiseen, vaan mobiililaitehallinnan avulla tarvittavat asetukset ja sovellukset voidaan asentaa keskitetysti, kiteyttää Saarikangas.


Suurimmat hyödyt ovat hallittavuus ja tietoturva. Mobiililaitehallinta toimii hiukan kuin vakuutus.

Rauli Saarikangas

ICT-asiantuntija, Triuvare Oy

Mobiililaitehallinnassa laitteet listauksena
Mobiililaitehallinnassa laitteet nähdään yhtenä listauksena
Mobiililaitteiden hallinnasta näkee, jos käytössä on vanhoja versioita
Mobiililaitteiden hallinnasta näkee, jos käytössä on vanhoja versioita
Hallintapaneelissa voi asettaa erilaisia rajoituksia
Hallintapaneelissa voi asettaa erilaisia rajoituksia

IT-kilpailuttamisen opas

Pilvipalvelintilan ostajan-opas

PK-yrityksen tietoturvaopas

Kysy lisää tai pyydä tarjous!

Mietitään yhdessä yrityksellesi sopivat palvelut, jotka lisäävät työtehoa ja poistavat kaikki tietotekniikkamurheet.