Fi-verkkotunnus uudistuu 5.9.2016 lähtien. Tästä lähtien fi-verkkotunnuksia ei voi enää hallinnoida itse, vaan verkkotunnukset ja niihin liittyvät palvelut on jatkossa hankittava jonkin verkkotunnusvälittäjän, kuten Triuvaren kautta. Jos teillä on itse rekisteröityjä verkkotunnuksia, suosittelemme ottamaan yhteyttä Triuvaren myyntiin, niin siirrämme verkkotunnukset Triuvaren hallintaan. Jos teillä on muiden palveluntarjoajien hallinnassa olevia verkkotunnuksia, suosittelemme tarkistamaan, että kyseinen palveluntarjoaja toimii jatkossa myös verkkotunnusvälittäjänä. Palveluntarjoajat voi tarkistaa täältä: https://domain.fi/s/FI/IspSearch. Mikäli verkkotunnuksenne on jo Triuvaren hallinnassa, uudistus ei vaadi kohdallanne toimenpiteitä.

Triuvarelta on saatavilla kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät palvelut, joita ovat esimerkiksi tunnusten hakeminen, uusiminen ja siirtäminen, välittäjän vaihtaminen, irtisanominen sekä tietojen päivittäminen. Triuvare tarjoaa vastaavia palveluja myös muille verkkotunnuksille (esim. com- ja net- tunnuksille).

Lisätietoa fi-verkkotunnuksen uudistuksesta osoitteessa: https://domain.fi/info/index/fi_uudistuu.html

Webhotellipalvelut uudistuvat uuden yhteistyökumppanin myötä

Viime keväänä lähettämäämme tiedotteeseen viitaten olemme päätyneet vaihtamaan webhotelli-yhteistyökumppanimme, koska emme ole saaneet nykyiseltä yhteistyökumppanilta riittäviä tietoja palvelinjärjestelmän vikasietoisuuden tasosta. Uusi kumppanimme on pirkanmaalainen Xetpoint Oy. Nykyisen webhotellipalvelumme nimi on Huoleton™ Webhotelli (http://www.triuvare.fi/huoleton/huoleton-webhotelli/), josta on saatavilla kolme eri pakettivaihtoehtoa: Basic, Light tai Premium. Uuden yhteistyökumppanin myötä myös itse palvelu uudistuu: uudessa webhotellissa on paremmat ominaisuudet ja edullisemmat hinnat. Muutokset eivät vaikuta verkkosivujen toimintaan, sillä asiakkaidemme www-sivut on jo siirretty uuden kumppanimme palvelimelle. Nykyinen webhotellipakettinne päivittyy automaattisesti kustannustehokkaimpaan Huoleton™ Webhotelli – pakettivaihtoehtoon.

Huomaattehan, että uusi sivujen hallinnan linkki on muotoa asiakkaandomain.fi/cpanel.

Xetpointin Erno Räsäsen mukaan yhteistyö on alkanut mainiosti:95c5f40d-d760-431b-b0d8-7e3edd564be9

”Triuvaren kanssa työskentely on alkanut todella lupaavasti: näin webhotelliyrittäjänä harvoin tulee törmättyä asiakkaaseen joka tietää tekniikasta noin paljon. Loppuasiakkaalle tuo osaaminen ei näy suoraan, mutta päivittäisessä yhteistyössä ja ongelmatilanteiden selvityksessä rautainen osaaminen säästää kummankin osapuolen aikaa. Toivottavasti se näkyy myös loppuasiakkaille hommien ”vikkelyytenä”. Yhteistyön alussa kohtaamamme tekniset ongelmat selvitettiin todella nopeasti, koska Triuvaren tiimi on selkeästi kokenut ja osasi kuvailla ongelmat teknisellä tasolla. Näin pääsimme heti käsiksi ongelmaan
ilman aikaa vievää kysymyspatteristoa. Lisäksi on annettava porukalle täydet pisteet siitä, että heillä on tekemisen meininki ja hyvä henki työssään: se näkyy myös näin alihankkijaportaaseen asti.”

Myös Triuvaren toimitusjohtaja Toni Rantanen on tyytyväinen uuteen yhteistyöhön:

”Xetpoint on aiempaan toimittajaan verrattuna huomattavasti enemmän Triuvaren näköinen toimittaja. Xetpoint onnistui vakuuttamaan meidät heidän järjestelmiensä teknisestä toteutuksesta. Aiempi toimittaja ei tässä vertailussa pärjännyt ja heiltä jäimme kaipaamaan myös Xetpointin kaltaista avoimuutta. Xetpointin yrittäjä, Räsäsen Erno, sattuu vielä olemaan minulle entuudestaan tuttu. Jatkossa meillä on siis tuttu ja luotettava yhteyshenkilö, johon voi ottaa yhteyttä, jos homma ei jostain syystä toimisikaan. Aiemmin olimme toimittajan aukioloaikojen armoilla.

 

Vältä tietoturvariskit verkkosivujen julkaisujärjestelmän päivityksellä

Uuden yhteistyökumppanimme myötä saimme valikoimaamme myös uuden palvelun eli verkkosivujen julkaisujärjestelmän päivityksen (http://www.triuvare.fi/huoleton/huoleton-julkaisujarjestelman-paivitys/). Huoleton™ Julkaisujärjestelmän päivitys pitää verkkosivujen julkaisujärjestelmän ajan tasalla. Julkaisujärjestelmän päivitys on ensiarvoisen tärkeää, koska päivittämätön järjestelmä aiheuttaa merkittävän tietoturvariskin. Julkaisujärjestelmiin kohdistuvat hyökkäykset ovat erittäin yleisiä ja voivat aiheuttaa suurta vahinkoa. Julkaisujärjestelmistä löytyy kuukausittain vakavia haavoittuvuuksia, joita hyökkääjät käyttävät hyväkseen. Näitä tietoturva-aukkoja korjataan järjestelmäpäivityksillä, ja siksi onkin erittäin tärkeää päivittää julkaisujärjestelmä riittävän usein. Päivittämätön julkaisujärjestelmä aiheuttaa merkittävän kustannus- ja tietoturvariskin, jonka voi ennaltaehkäistä asianmukaisella ja säännöllisellä päivityksellä.

Edullisen 15€ /kk maksavan Huoleton™ Julkaisujärjestelmän päivityksen pääset tilaamaan helposti ja nopeasti täältä: http://www.triuvare.fi/huoleton/huoleton-julkaisujarjestelman-paivitys/

Lisätietoa tietoturvariskeistä ja julkaisujärjestelmän päivittämisestä Viestintäviraston verkkosivuilta:
https://www.viestintavirasto.fi/attachments/tietoturva/Sisallonhallintajarjestelmien_kyberuhkia.pdf

https://www.viestintavirasto.fi/ohjausjavalvonta/ohjeetjajulkaisut/ohjeidentulkintojensuositustenjaselvitystenasiakirjat/ohje22016verkkosivujesipimeapuoli-ohjeitasisallonhallintajarjestelmienkyberuhkientorjumiseksi.html